inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

Ooms makelaars Rotterdam

Over de opdracht

Ooms Makelaars, een begrip in Rotterdam en omstreken! Op het iconische pand aan de Maaskade, ooit gebouwd voor scheepsfirma Rederij Willem van Driel, prijkt sinds 1979 de naam Ooms Makelaars. Het ‘Van Drielgebouw’ is een rijksmonument en een ‘landmark’ in de stad Rotterdam. Aan ons was de eer om in dit prachtige pand waar diverse verbouwingen hebben plaatsgevonden, de hal, vergaderzaal, lunchruimte, keuken en multifunctionele ruimte in te richten. Uiteraard mocht de inrichting niet botsen met de monumentale aspecten van het pand die volledig intact zijn gehouden.

Klant
Ooms Makelaars

Plaats
Rotterdam

Diensten
Concept en diverse inrichting

inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

De situatie

De panden van Ooms, Maaskade 113 en 115 zijn aan elkaar gekoppeld en doen dienst als één kantoorpand. Beide panden zijn vanaf 2015 volledig gerenoveerd en verbouwd waarbij de indeling is aangepast, en de monumentale elementen volledig zijn behouden.

Maaskade 113

Dit pand wordt gekenmerkt door de forse zandstenen gevel en het opvallend hoge dak. Het pronkstuk is de trapopgang met daarboven een koepel van gebrandschilderd glas. In de grote vergaderruimte aan de voorzijde zijn nog enkele elementen zichtbaar waaruit blijkt dat het hier om een historisch kantoorpand gaat, zoals een antieke klok op de rijk gedecoreerde schouw en een kalender. In de indrukwekkende hal zijn veel elementen zichtbaar die verwijzen naar de zee en het scheepvaartverleden.

Maaskade 115

Dit kantoor bestaat officieel uit vier panden en het vermoeden bestaat dat deze panden, gebouwd tussen 1880 en 1900 eerst dienst deden als vier woonhuizen. Tijdens de verbouwing in 2015 en 2016 is de originele gevel van het pand behouden en zijn de beide Ooms panden met elkaar verbonden. De originele muur tussen de panden is nog behouden en verbindt historie met moderne architectuur.

inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

Het resultaat

Het ontwerp van het grondig verbouwde pand, nummer 115, is zorgvuldig uitgedacht waarbij de beschikbare ruimte zo efficient mogelijk is gebruikt. De wens was om een werkcafé annex vergaderruimte/werkruimte te creëren waarin zowel klanten kunnen worden ontvangen als medewerkers kunnen werken. Door middel van het toepassen van maatwerk zijn een mooie keuken inclusief lunchruimte en een prachtige multifunctionele ruimte ontstaan. Bovendien is de afgebikte oude draagmuur als enig overblijfsel van het oude pand, een echte eyecatcher geworden!

Inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

Vóór de verbouwing…

Inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

…en ná de verbouwing!

Vóór de verbouwing…

inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

…en ná de verbouwing!

In de grote vergaderruimte aan de voorzijde van pand nummer 113 hebben wij met zorg een mooie strakke vergaderopstelling geleverd die perfect past in de historische entourage. Evenals in de monumentale hal waar een chique zitje is geplaatst wat qua kleurstelling en rijke velours stoffering een match is met de omgeving.

Gebruikte producten in dit project

inrichting Ooms Makelaars door Heering Office Den Haag

Meer projecten zien?

Neem eens een kijkje!