HAG kantoormeubilair ergonomie werkplek Den Haag Heering Office

Ergonomisch advies

Voor een productieve werkplek is het belangrijk dat uw bureaustoel goed is afgesteld op uw lichaam evenals de hoogte van uw bureau. Ergonomisch advies nodig?

Wat is de juiste instelling voor mijn bureaustoel?

Zelfs de beste bureaustoel werkt niet in uw voordeel als deze niet correct is ingesteld. Schaft u bij Heering Office een ergonomische bureaustoel aan, dan verzorgen wij een Arbo-werkplekonderzoek op uw werkplek waarbij u bovendien uw persoonlijke werkplekpaspoort ontvangt. Dit is een persoonlijk documentje waarin wij samen met u de individuele instellingen van uw werkplek opslaan, zoals uw bureauhoogte, stoelhoogte en monitorhoogte.

Zithoogte bureaustoel

De zithoogte van uw bureaustoel is dusdanig dat de hoek tussen boven- en onderbeen een hoek van 90 graden vormt, of dat de zitting van de bureaustoel gelijk is aan uw knieholte. Op die manier zijn uw bovenbenen horizontaal. Het is van groot belang dat u uw voeten op dat moment haaks op de grond kunt plaatsen.

Zitdiepte bureaustoel

De lengte van uw bovenbeen is van belang bij het instellen van de zitdiepte van uw bureaustoel. Neem achterin uw stoel plaats en zorg dat uw bekken de bekkensteun aanraakt. Zit uw knieholte niet tegen uw bureaustoelzitting gekneld? Dan heeft uw knieholte nog voldoende ruimte voor doorbloeding en kunt u uw werk prima verrichten.

Rughoogte bureaustoel

De rughoogte van uw ergonomische bureaustoel moet voldoende druk geven, zodat de onderrug genoeg steun ontvangt. De adviseurs van Heering Office letten bij de rughoogte van uw bureaustoel op de vorm en lengte van uw rug, zodat u met een rechte rug in uw bureaustoel zit, zoals u ook rechtop staat.

Om volledig in balans te zitten is het belangrijk dat uw bureaustoel in de dynamische stand staat ingesteld en dat uw gewichtsinstelling op uw lichaam is afgesteld. Voldoende steun biedt een ontspannen zithouding.

HAG kantoormeubilair ergonomie Den Haag Heering Office 6

RH Mereo werkplekonderzoek Heering Office Den Haag

Wat is de juiste instelling voor mijn bureau?

Voor een productieve werkplek is het van belang dat uw ergonomisch bureau zodanig is ingesteld dat het in overeenstemming is met de hoogte van uw bureaustoel en de afstand tot uw scherm. Wij verzorgen uw werkplekinstructie en noteren uw persoonlijke gegevens in uw werkplekpaspoort.

Hoogte bureaublad

De adviseurs van Heering Office zorgen er bij uw werkplekinstructie voor dat uw bureaublad op zo’n manier is ingesteld dat de hoogte van uw ergonomisch bureau op gelijke hoogte is met de bovenzijde van uw zojuist ingestelde armleggers van uw ergonomische bureaustoel. De horizontale lijn van uw armen die daardoor ontstaat, creëert een ergonomisch verantwoorde werkplek.

Afstand tot beeldscherm

Ook de afstand naar uw beeldscherm en de hoogte hiervan werkt mee aan een positieve werkomgeving. De optimale kijkafstand hangt af van de grootte van uw beeldscherm en een goed ingestelde kijkhoek ligt tussen de 20 en 22°.

Ergonomisch bureau Heering Office Den Haag

HAG kantoormeubilair ergonomie werkplek Den Haag Heering Office

Ergonomisch advies nodig?

Wij helpen u graag!