maatwerkproject kinderbibliotheek Heering Office Den Haag overzicht

Kinderbibliotheek basisschool Den Haag

Over de projectopdracht

Speciaal maatwerkproject samen met Studio Heering voor een basisschool in Den Haag.

De opdracht: creëer een bibliotheek speciaal voor kinderen tot groep 3 waar ze geïnspireerd raken om te gaan lezen. Hiervoor moeten creatieve (maatwerk)oplossingen worden bedacht die kinderen aanspreken en hen uitnodigen om met plezier langere tijd in deze ruimte door te brengen.

Klant
Kinderbibliotheek basisschool

Plaats
Den Haag

Diensten
ontwerp met maatwerkoplossingen

Over de oplossing

Er zijn meerdere maatwerkoplossingen bedacht die kinderen op een speelse manier in aanraking brengen met boeken en de wereld van het lezen. Zo is er een leesboom ontworpen waar kinderen lekker in kunnen zitten met een boekje. Ook zijn er ‘wegkruiphoekjes’ bedacht in kasten, zodat kinderen letterlijk in de boekenkast kunnen kruipen om te gaan lezen. Een groot voorleespodium is ontworpen zodat de kinderen geboeid rond de voorlezer zittend kunnen luisteren. Uiteraard is er ook gedacht aan een leestafel en een informatietafel met beeldschermen.

Ontwerpschetsen voor kinderbibliotheek

kinderbibliotheek voorleesboom maatwerk Heering Office Den Haag

 

maatwerkproject kinderbibliotheek Heering Office Den Haag overzicht

 

kinderbibliotheek maatwerk computerlokaal Heering Office Den Haag

 

Over het resultaat

Het resultaat is een kleurrijke ruimte geworden waarin een voorleesboom compleet op maat is uitgewerkt waar kinderen met plezier in gaan lezen. Een voorleespodium met kleurige kussens en een mooie akoestische voorleesstoel zijn in de hoek van de bibliotheek gesitueerd zodat de overige bezoekers weinig ‘last’ van de voorleessessie ondervinden. Ook aan een echte leestafel is gedacht en een tafel waar op beeldschermen informatie kan worden opgezocht op internet. Het geheel is afgemaakt met akoestische wanden waarop inspirerende kleurrijke teksten zijn aangebracht.

Gebruikte producten in dit project

maatwerkproject kinderbibliotheek Heering Office Den Haag overzicht

Heeft u een vraag over onze projecten?

Neem contact op