Project Gemeente Nieuwkoop Heering Office Den Haag

Gemeente Nieuwkoop

Over de opdracht

Na een spannend aanbestedingstraject tussen zes aanbieders mochten wij de huidige kantine omtoveren in een multifunctionele ruimte die de Gemeente Nieuwkoop het werkcafé wil noemen. De ruimte moest gemoderniseerd worden en diverse functies kunnen behelzen, zoals vergaderen, ontmoeten, overleg, lunchmogelijkheid, etc. Bovendien moesten de functies op een akoestische manier van elkaar worden gescheiden en verplaatsbaar zijn.

Klant
Gemeente Nieuwkoop

Plaats
Ter Aar

Diensten
Totaalinrichting werkcafé

Project Nieuwkoop Heering Office Den Haag

De oplossing

Het belangrijkste uitgangspunt voor deze opdracht was het gebouw zelf dat gebouwd is eind jaren ’60 onder architectuur van Joop van Stigt. Het gebouw is in z’n geheel opgetrokken uit een lichtgekleurd kalkzandsteen dat het pand haar karakteristieke uitstraling geeft. De kalkzandstenen wanden van het pand moesten het uitgangspunt vormen voor de kleur en inrichting van het nieuwe werkcafé.

De kleur van de wand is bepalend geweest voor het kleurbeeld van het werkcafé. Er is gekozen voor een taupekleurige marmoleum  vloer gecombineerd met een mooie rustige print in de Flotex vloerbedekking. Voor de wanden, tafelbladen en stoffering is gekozen voor mooie rustige lichtgroene en taupekleurige tinten. Deze rustige tinten worden afgewisseld met heldergele accessoires en heldergeel gestoffeerde banken en stoelen en veel groen in de vorm van plantenbakken en plantenrekken.

Project Nieuwkoop Heering Office Den Haag

Over het resultaat

Het resultaat is een prachtig lichte ruimte geworden, waarbij verschillende functies op een natuurlijke manier door elkaar lopen. Lunchen, ontmoeten, vergaderen en brainstormen kan in alle rust want de verschillende functies worden gescheiden door akoestische wanden, hangende akoestische panelen en plantenrekken. Ook de keuken en lunchbalie hebben een metamorfose ondergaan en zijn compleet gemoderniseerd. Veel planten en een mooie wall visual leggen de link naar de landelijke omgeving van het pand.

Project Nieuwkoop Heering Office Den Haag

3D visual overleg ruimte

Project Nieuwkoop Heering Office Den Haa

3D visual kantine ruimte

Voor en na keuken en lunchruimte

oude situatie kantine nieuwkoop

Oude situatie keuken en lunchruimte

Project Nieuwkoop nieuwe situatie

Nieuwe situatie keuken en lunchruimte

Eindresultaat

Gebruikte producten in dit project

Project Gemeente Nieuwkoop Heering Office Den Haag

Meer weten over dit totaalinrichtingsproject?

Neem contact op!